dimecres, 4 de febrer del 2015

Les xarxes socials

CONCEPTE
És una estructura social composta per individus (o organitzacions) anomenats "nodes" que estan lligats (connectats) per un o més tipus d'interdependència com ara amistat, parentesc, interessos comuns, intercanvis financers, relacions sexuals, creences, coneixements o prestigi.
La xarxa també pot ser usada per mesurar el capital social, que és el valor que un individu rep de la xarxa social. Aquests conceptes estan sovint explicats en un diagrama de xarxa social, on els nodes són punts i els lligams són línies.
TIPUS DE XARXES SOCIALS
  • Analògiques o off-line, formades per grups de persones relacionades entre si, i que es desenvolupen sense sistemes electrònics o informàtics connectats a la xarxa.
  • Digitals''' o on-line, originades als mitjans informàtics i electrònics, que és on es desenvolupen.
Alhora, dins d'aquests hi ha dos grups:
  • Horitzontals, dirigides a tot tipus d'usuaris i sense una temàtica definida ni un objectiu concret. Les xarxes d'aquest tipus més conegudes són: Facebook,   i Twitter.
  • Verticals, que es basen en un tema i aspiren a reunir un gran nombre d'usuaris entorn aquest tema o objectiu concret. Dins d'aquest grup, poden ser de tipus professional (Viadeo, Xing, LinkedIn), d'oci (Pinterest, Wipley, Minube Dogster, Last.fm i Moterus) o mixtes
QUE PENSES DE LES XARXES SOCIALS?
 Tot i que encara hi ha gent que no sap ben bé què són, les xarxes socials estan a l’ordre del dia en Internet i ja formen part de les nostres vides. Ens permeten comunicar-nos amb els amics i, cosa més important, compartir informació de valor. La utilització de les xarxes socials és un fenomen tan gran que Espanya s’ha establert com el segon país del món (darrere del Brasil) amb un percentatge més gran d’internautes actius en aquests mitjans.
Cada dia donem més importància a les publicacions i comentaris compartits en aquestes xarxes i és que una opinió o valoració d’un amic, familiar o persona de confiança té molta més força que qualsevol campanya publicitària.

Les xarxes socials enganxen molt a una persona, en el mòbil les xarxes socials basiques son : Whatsapp, Twitter, Instagram, Facebook... Son les que mes s'utilitzen.
Es una tecnologia en la quasi tot el món esta enganxat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada