dijous, 11 de desembre del 2014

Exorcisme

QUÈ ÉS?
L'exorcisme és un ritual o litúrgia mitjançant el qual es pretén expulsar o destruir un ens sobrenatural que es considera que ha pres possessió o control de l'objecte físic o ésser viu.
Aquests ens, depenent de les creences dels implicats, poden ser dimonis, esperits malignes, bruixots, etc. L'objecte de la possessió pot ser una persona o animal, objectes i fins i tot llocs com pobles o cases (poltergeist). La possessió pot ser total o parcial.
L'exorcisme és present en la major part de les grans religions, incloent-hi el cristianisme, el judaisme i l'islam.
CRISTIANISME
Símptomes de possessió
Segons el ritual romà hi ha quatre símptomes fonamentals, entre d'altres que tenen un valor similar:
Parlar o entendre un idioma desconegut (glossolàlia)
Descobrir el secret de les coses a distància (vidència)
Mostrar una força física inexplicable per la persona en qüestió (psicogènesi).
Blasfemar i mostrar aversió als símbols religiosos.

 JUDAISME
Per al judaisme, el diable es Satanàs, àngel de del mal. Què és? Què busca? Què vol? Existeix? 
En la pregària quotidiana Arbit, que el jueu observant resa totes les nits, hi ha una invocació a Di-s anomenada "Ashkibeinu" (recuestanos) en la qual entre altres comandes al Creador se li diu: ".. treu de nosaltres l'enemic , a la pesta, a l'espasa (la guerra), la fam i la inquietud i treu al Satan de davant nostre i de darrera nostre i cubrenos amb l'ombra de les teves ales ... "
Es tracta de la referència més recurrent que apareix en les nostres fonts però que de cap manera és l'única. Com es filtra llavors el diable en la tradició jueva?. Recordem que un dels motius pel quals es toca el Shofar a Rosh Hashana és "Learbev et a Satán", confondre al diable. En un moment decisiu en què Di-s jutja l'home ia tota la humanitat, el diable incita al càstig. És més, el diable provoca, obliga a la transgressió tot l'any excepte Iom Kipur on la santedat del dia el doblega (veure més endavant).
El diable, com tot l'ocult i misteriós, desperta curiositat i sorpresa i ha trobat de part del vulgo respostes basades en la superstició, la ignorància, quan no en certa deformació idolàtrica (no faig referència als adoradors del diable, concepte aliè a la nostra religió). Encara amb certa resistència, els savis jueus, especialment els cabalistes, no van deixar d'abordar el tema indagant des de les pròpies fonts tradicionals en què es poden rastrejar clares referències al Satan i bastant menys sobre la transmutació d'ànimes (guilgul neshamot), possessió d'esperits i rarament, algun exorcisme.

 La paraula Satanàs és grega i prové de l'hebreu Satán. La primera vegada que la Torà fa referència al Satanàs és en relació al àngel (si, al àngel) que es va creuar en el camí del mag Bilam que anava a maleir al poble hebreu per encàrrec del rei moabita, Balak (Nombres 22,22) .. és interessant veure en aquest verset que el àngel compleix la funció de desviar amb la qual cosa una primera definició seria que Satanàs és el que desvia.
El Satanàs va a aparèixer amb un paper més definit, com un ésser que posa a prova l'home, és en el llibre de Job (que el Talmud atribueix a Moises) on el Satán dialoga amb el Creador dient que Job és un home incondicionalment creient perquè tot li somriu en la seva vida i així és fàcil creure.



L'ISLAM
 Context religiós islàmic

 Més informació: Diable i Jinn

Molts musulmans creuen en el concepte d'un diable maligne. La creença en els genis, o 'genis', també està molt estesa en el món islàmic :. 68: 193: 341

Una creença relacionada és que cada persona se li assigna el seu propi Jinni especial, també anomenat Qarin, dels genis que xiuxiuegen a les ànimes de la gent i dir-los que es presentarà als mals desitjos. La noció d'un Qarin no és universalment acceptada entre tots els musulmans, però en general s'accepta que hi ha? Un murmur en les ments humanes, i ell s'assigna a cada ésser humà.


Procediment

Exorcismes islàmics consisteixen en la persona tractada ficat al llit, mentre que uns guants blancs llocs terapeuta una mà en un cap del pacient mentre es canta versos de l'Alcorà. El consum d'aigua beneïda també pot tenir lloc.

Versos específics de l'Alcorà són recitades, que glorifiqui Déu, i invocar l'ajuda de Déu. En alguns casos, el adhan / "ah-zen" també es llegeix, ja que això té l'efecte de repel·lir als éssers invisibles no angelicals o genis.

El profeta Mahoma va ensenyar als seus seguidors a llegir les tres últimes sures de l'Alcorà, Surat al-Ikhlas, Sura Falaq i Surat al-Nas.


 La popularitat de la medicina alternativa islàmica

La tendència en al-Tibb tractaments al-Nabawi, cosmètics i articles de tocador s'associa sovint amb els fonamentalistes que cobren que les receptes occidentals, químicament lligada pretenen enverinar als musulmans o embrutar amb insulina i altres medicaments elaborats a partir de porcs. Els membres dels grups terroristes han estat involucrats en els recursos islàmics com curanderos i venedors, mentre que algunes clíniques s'utilitzen com a camps de reclutament per a les causes islamistes.

"Medicina islàmica porta un segell que, en prendre-la, vostè està reforçant la seva fe - i els guanys van als musulmans", va dir Sidney Jones, expert en Islam al sud-est asiàtic amb el Grup Internacional de Crisi.


 Casos judicials

El 2012, sis persones van asseure judici en un tribunal de Bèlgica en relació amb l'assassinat el 2004 d'una dona jove musulmà en un acte mortal d'exorcisme. El seu cos va ser trobat cobert de blaus, i els seus pulmons plens d'aigua.

Els detinguts en el cas inclouen dues exorcistes auto proclamats, el marit víctimes i tres dones membres d'un grup musulmà radical. El seu marit va admetre més tard als investigadors que la seva esposa va ser sotmès sessions d'un mes de durada d'exorcisme per expulsar del seu cos als dimonis que "li impedien quedar-se embarassada."

Durant aquest període, la jove havia empassat desenes de litres d'aigua beneïda, d'acord amb informes dels mitjans belgues. Ella s'alimenta dues cullerades de iogurt cada dia i sempre tenia auriculars jugant versos de l'Alcorà. Per tal de desallotjar els dimonis, els exorcistes informes, fiquen els dits a la gola la dona, la van obligar a banyar-se en aigua calenta i la van copejar amb un pal.

A més, el 18 d'octubre de 2012, un tribunal britànic va condemnar a tres homes d'assalt i causar lesions corporals després d'haver colpejat a un membre de la família femení creien mostrar signes de possessió diabòlica. Va ser copejada per gairebé vuit hores el 07 de gener 2011 - Un quart sospitós, un imant, segueix en llibertat.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada