dimecres, 3 de desembre del 2014

L'albufera de València

Avui us parlaré un poc sobre L'Albufera de València.
Primer vos diré que es bo que ploga en eixes zones per que ha alleujat l'escassetat d'oxigen i l'excés de nutrients en algunes zones de l'aiguamoll a causa de la falta de renovació de l'aigua.L'edil ha indicat que si continua l'aportació d'aigua uns dies, la perellonà podrà realitzar sense problemes abans de la plantació d'una nova collita d'arròs. Doncs continue , L'albufera és el llac més gran d'Espanya i una de les zones humides més importants de la península ibèrica.  Les seves riques aigües han servit tradicionalment d'aliment a pescadors i cultivadors d'arròs, donant origen a una suculenta gastronomia.Quan vas a l'Albufera és donar un passeig en barca contemplant les tonalitats  vermelloses i daurades de la posta de sol sobre les aigües.

COM APLEGAR  
Si el que vols és visitar el Parc Natural de l'Albufera, la millor manera és anar amb autobús de línia de la companyia Herca. Des de València, el primer autobús surt des de l'Av. Germanies 34 (cantonada del C / Sueca) a 5 minuts de l'Estació del Nord (Estació de Trens). També pots agafar l'autobús a les parades de la Plaça de Cánovas (Marqués del Túria) i en l'Oceanogràfic.
La parada per visitar l'Albufera és la de l'embarcador del Palmar. Per tornar a València podràs agafar el mateix autobús en el mateix lloc que vas baixar
.
albufera


El seu origen significa,  segons el seu origen àrab al-buhayra, el marecito o el petit mar. En alguns poemes àrabs se li denomina Espill del Sol, terme que ja dóna una idea aproximada de la bellesa i el romanticisme que caracteritza aquest paratge. En el 1986 es va anomenar Parc Natural.
El seu valor per al medi ambient és summament important, ja que en ella habiten espècies en perill d'extinció, com el fartet i el samaruc.
  
FAUNA I FLORA  
 Destaquen de la fauna de l'Albufera espècies de peixos com el fartet, el samaruc, l'anguila, la llissa o el llobarro. No obstant això, el Parc Natural de l'Albufera és conegut per la seua riquesa d'espècies d'aus, entre les quals destaquen l'ànec colorit, la cullera comuna, la garsa, el xatrac comú, el xatrac becllarg, la cigonya blanca i la gavina.

Entre la flora, es distingeixen: les dunes litorals (campaneta de mar, programa de duna, aladern, llentiscle), els saladars, el bosc mediterrani (pi blanc, llentiscle, ginebre, coscoll, murta, farigola, argelaga, romaní, margalló) i les zones de canyes.


CLIMA 
 El clima de l'Albufera és mediterrani, el que implica que es tracta d'un clima suau i humit. La temperatura mitjana de la zona és d'aproximada 18ºC, i les precipitacions, de 454 mm a l'any, encara que solen concentrar a la tardor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada